fb pixel

Čime se dakle treba čovek voditi kada bira igračku za dete? Evo nekih smernica za koje se nadamo da će Vam olakšati ovaj proces.

Pre nego što dođemo do kupovine, važno je odrediti osnovne parametre koji su ključni pri odabiru igračke za dete, a uključuju informacije o dobu deteta, stepenu razvoja i sposobnosti, afinitetima, bezbednosti igračke.

Kada govorimo o godinama koje dete ima kao i stepenu njegovog psihofizičkog razvoja, važno je napomenuti da ova dva u najranijem dobu ne moraju pratiti jedno drugo. U ranim godinama života, dete je vrlo delikatno i neophodno je pažljivo birati kakvo će mu okruženje biti. Svaka igračka na svoj način doprinosi razvitku najmlađih, pa će tako plišani meda ulivati samopouzdanje ili biti oslonac, čuvaće dete od loših snova, itd. Neka deca će biti inertna i u tom slučaju treba podstaći njihovu fizičku aktivnost igračkom koša sa loptom, triciklom ili biciklom.

Tokom godina, kako dete bude raslo i spoznavalo svet oko sebe, tako će i njegovi afiniteti ka određenim stvarima biti jasniji: da li voli muziku i ples, sport ili društvene aktivnosti. Ako znate ili ste uočili makar jedno interesovanje deteta, to Vam značajno može olakšati odabir igračke.

Bezbednost deteta je na prvom mestu, pa samim tim kada birate igračke, osim izbegavanja igračaka sa oštrim ivicama  ili onih sa sitnim delovima koje nisu pogodne za malu decu, valja obratiti pažnju i na toksičnost materijala od kojih je igračka napravljena i same zapaljivosti iste. Predostrožnosti i mira radi, uvek se odlučite za igračke izrađene od kvalitetnih materijala koje možete naći u Toyzzz.rs prodavnici.

Zapamtite da svaka od igračaka na neki način potpomaže razvoj deteta i vodite se time. Ukoliko želite da podstaknete maštu i kreativnost, odlučite se za neki od setova koje nudimo u kategoriji Budimo kreativni. Ako osetite da Vaše dete ima afiniteta ka muzici – odaberite neki od muzičkih instrumenata namenjenih deci iz naše ponude. Podstaknite socijalizaciju deteta odabirom jedne od društvenih igara ili slagalica.

Toyzzz u svom asortimanu nudi mnogobrojne zanimljive igračke visokog kvaliteta koje su raspoređene po kategorijama i među kojima ćete definitivno naći idealan izbor igračke za Vaše najmlađe.

  • dina
  • mc acc opt 70 1x
  • ms acc opt 70 1x
  • amex
  • visa
  • banka intesa
  • verifed by visa
  • sclogo 68x37
Toyzzz Online prodavnica © 2024. Sva prava zadržana.