fb pixel

Ukoliko ste ikad pomislili da igračke nisu od velike važnosti za zdrav razvoj dece, prevarili ste se!

Osim što su igračke zadužene za najbolju zabavu dece, one još i pospešuju razvijanje kognitivnih i motoričkih sposobnosti, olakšavaju pripremu za primarnu socijalizaciju, potpomažu upoznavanje sa svetom oko sebe i njegovim funkcionisanjem. Pritom, u igri dete može spoznati svoje afinitete, ispoljiti osećanja i prikazati svoje skrivene talente.

Igranje je kao što smo ustanovili i te kako bitno kod najmlađih, podstiče kreativnost i maštu, izaziva smeh i lepo raspoloženje.

Mnogi su benefiti za decu koja detinjstvo provode igrajući se raznolikim igračkama. Na taj način mogu dobiti preko potrebno samopouzdanje, naučiti da upotrebljavaju logiku i rešavaju probleme, razviju socijalne veštine, a igra će podstaći učenje i pamćenje. Deca aktiviraju govorni aparat prilikom igre što im dodatno olakšava i savladavanje jezika. Igra podstiče između ostalog i razvoj kritičkog mišljenja i kreativne ekspresije.

Složićete se da su sve ove sposobnosti i navedene veštine od izuzetne važnosti za zdrav razvoj i pravilno funkcionisanje deteta, ne samo u detinjstvu već i tokom njegovog života. Igrom se dete priprema za život i situacije kroz koje će prolaziti na svom životnom putu.

Od izuzetne važnosti je i ponašanje koje dete prikazuje prilikom igre, zato povedite računa da birate adekvatne igračke za Vaše mališane. Šta to znači? To znači da određene igračke pospešuju agresiju i nasilje kod najmlađih, što će im ostati usađeno i potencijalno će podstaći devijantno ponašanje u budućnosti, što nikako ne želite.

Sve igračke u Toyzzz-u koje možete videti (i kupiti) su pažljivo odabrane i kategorisane. Cilj koji imamo je da pružimo izbor kvalitetnih igračaka, koje će podstaći lepe vrednosti, razvijanje vrlina i jedno normalno, zdravo, srećno odrastanje najmlađih kako fizički, tako i mentalno.

  • dina
  • mc acc opt 70 1x
  • ms acc opt 70 1x
  • amex
  • visa
  • banka intesa
  • verifed by visa
  • sclogo 68x37
Toyzzz Online prodavnica © 2024. Sva prava zadržana.